Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Πιστοί στο ραντεβού των τελικών της άμμου οι Κύκλωπες

Ολοκληρώθηκε στην Πάτρα η πρώτη ημέρα του Final-4 του Beach Handball του 20ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος που αποτελεί το επίσημο test event για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. 

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης με άνδρες και γυναίκες θα αγωνιστούν στον τελικό του 20ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball, στους άνδρες θα αντιμετωπίσουν τον Ολύμπιο Δία Ασπροπύργου και στις Γυναίκες τον Σπάρτακο Goalbet. 


ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΝΟΙΞΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Delousil

Νίκη με 2-0 σετ (24-16, 18-12) για τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης με αντίπαλο την Άνοιξη Διονύσου Delousil στο εναρκτήριο παιχνίδι της τελικής φάσης του 20ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς-χάντμπολ, που αποτελεί και test event για τους II Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. Με αυτή τη νίκη οι Κύκλωπες ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό της διοργάνωσης. 
Οι Κύκλωπες έλεγχαν από την αρχή το παιχνίδι έχοντας κορυφαία και πρώτη σκόρερ την  specialist Ειρήνη Ζουμπουνέλη, που σημείωσε 18 πόντους. 

ΑΝΟΙΞΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Delousil (Χαραλαμπάκη): Σπανού,  Ειρ. Κουκλοτίδου 14, Τογανίδου 8,  Κυρικλίδου 2, Μαύρου, Ελ. Κουκλοτίδου 4. 

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ζουμπουνέλη 18, Σιαρβάλη 4, Παρασχάκη 2, Α. Σαββαλάκη 10, Αλούρδα, Δ. Σαββαλάκη 8.

Διαιτητές: Βελάνη και Μπράμου, αποκλεισμοί: 3-1.

Αθανασία Σαββαλάκη (Κύκλωπες): «Ήμασταν πανέτοιμες για αυτή τη διοργάνωση, είχαμε πάρει μέρος σε όλα τα μεγάλα τουρνουά τους τελευταίους μήνες και έχουμε υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Στόχος μας είναι η πρωτιά στην τελική φάση, κάναμε το πρώτο βήμα, αλλά αύριο που ουσιαστικά είναι για εμάς ο τελικός, θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ο αντίπαλος είναι μια πολύ καλή ομάδα». 



Ειρήνη Ζουμπουνέλη (Κύκλωπες): «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά καταφέραμε με όπλο την εμπειρία μας να επικρατήσουμε. Θα προσπαθήσουμε στο επόμενο παιχνίδι να κάνουμε ό,τι καλύτερο και να φτάσουμε στην πρώτη θέση. Η εγκατάσταση μου άρεσε πολύ, η ποιότητα της άμμου ήταν πολύ καλή και ελπίζω ότι στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες ο κόσμος θα έρθει να παρακολουθήσει όλα τα σπορ».



Άγγελος Χαραλαμπάκης (προπονητής Άνοιξης): «Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Είχαμε πολλές απουσίες, είχαμε όμως θέληση και μεγάλη διάθεση. Οι Κύκλωπες είναι πιο έμπειρη ομάδα, πήραν τη νίκη, όμως εμείς έχουμε όλο το μέλλον μπροστά μας για να πρωταγωνιστήσουμε στις επόμενες διοργανώσεις. Ευχαριστούμε πολύ την Επιτροπή Μπιτς Χάντμπολ της ΟΧΕ, την οργανωτική επιτροπή των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και τον πρόεδρό μας Μάριο Λουκάτο».



Ειρήνη Κουκλοτίδου (Άνοιξη): «Ήταν καλύτεροι οι Κύκλωπες στο σημερινό παιχνίδι, αλλά για εμάς έπαιξαν ρόλο οι σημαντικές ελλείψεις που είχαμε. Είναι μεγάλη υπόθεση ότι είμαστε στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, στο πρώτο σετ αργήσαμε να προσαρμοστούμε, αλλά στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Η άμμος ήταν πολύ καλή, το όλο σκηνικό μου άρεσε και το μήνυμά μου ενόψει Μεσογειακών Αγώνων για το άθλημά μας είναι να είναι γεμάτες οι κερκίδες γιατί είναι ένα συναρπαστικό σπορ»


ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Goalbet - ΑΝΟΙΞΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Delousil

O πανίσχυρος Σπάρτακος Goalbet δεν είχε πρόβλημα, επικράτησε εύκολα της Ανοιξης Διονύσου με 2-0 σετ (24-12, 19-3) και αύριο θα αντιμετωπίσει στον τελικό τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (21.00), διεκδικώντας το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Βάσω Σκάρα με 14 πόντους, ενώ 12 πόντους σημείωσε η Ελσα Μάστακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπάρτακος που αποτελεί τη βάση της πρωταθλήτρια κόσμου Εθνικής γυναικών, κατέκτησε πριν από μία βδομάδα στο Φάληρο το Κύπελλο Ελλάδας.

Τα σετ: 24-12, 19-3

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Goalbet (Καραντώνη): Ράτσικα, Ποιμενίδου, Καλοϊδή, Σκάρα 14, Δημήτρη 10, Μούρνου 7,  Βασιλειάδου, Μάστακα 12

ΑΝΟΙΞΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Delousil (Χαραλαμπάκης): Σπανού,  Ειρ. Κουκλοτίδου 5, Τογανίδου 3,  Κυρικλίδου 3, Μαύρου, Ελ. Κουκλοτίδου 4.

Διαιτητές: Ζήσης- Καρυδάκης.

Μαρία Καραντώνη (προπονήτρια Σπάρτακου): «Πρόκειται για μία άρτια διοργάνωση, μια πολύ όμορφη εγκατάσταση, το χαρήκαμε πάρα πολύ και ευχόμαστε ο κόσμος να αγαπήσει το άθλημα και να γεμίσουν το γήπεδο».

Νίκη Ράτσικα (Σπαρτακος): «Το γήπεδο ήταν υπέροχο, η άμμος πολύ καλή. Θεωρώ ότι δεν είχαμε προβλήματα στο παιχνίδι και φτάσαμε εύκολα στη νίκη».

Ιωάννα Τογανίδου (Ανοιξη Διονύσου): «Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο γιατί ο Σπάρτακος είναι μία δυνατή ομάδα. Ηρθαμε μόνο για την εμπειρία και πιστεύω ότι όλα κύλησαν πολύ καλά. Η διοργάνωση ήταν άψογη και το γήπεδο εξαιρετικό»


ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης επικράτησαν στον πρώτο ημιτελικό του final-4 ανδρών του Πανελληνίου πρωταθλήματος Βeach Ηandball με 2-0 σετ του Απόλλωνα Σταυρούπολης και σφράγισαν το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου 10 Αυγούστου 2019. 
Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό για έκτη συνεχή χρονιά και περιμένουν τον αντίπαλο τους από τον  ημιτελικό ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και στον Δία Ασπροπύργου. 
Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα διεκδικήσει το πέμπτο τρόπαιο στην ιστορία της και το τέταρτο στη σειρά.
Τα σετ: 15-14, 17-12.  

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ : Χαραλαμπίδης 6, Κωτσαμαρόκογλου 5, Τέλιος 11, Θεοδώρου 7, Κοβλακάς, Χατζηγαβριήλ 2, Πιστόλας 1. 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ : Μαυρίδης 2, Γουργούμης, Τορνικιδης 6, Γιανακόπουλος 6, Ελοζούα 6, Κουκμίσης 12. 

Διαιτητές: Ζήσης-Καρυδάκης,  αποκλεισμοί: 2-3.

Κωνσταντίνος Θεοδώρου (Κύκλωπες): «Περιμέναμε ότι το ματς θα κρινόταν στο γκολ γιατί πρόκειται για δύο σχεδόν ισάξιες ομάδες. Ολα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, εμείς ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα και πήραμε την πρόκριση. Δεν έχω προτίμηση για αντίπαλο στον τελικό διότι θεωρώ ότι και οι τέσσερις ομάδες είναι ισοδύναμες. Είναι το καλύτερο τουρνουά που έχουμε παίξει εδώ και καιρό από πλευράς εγκαταστάσεων. Το γήπεδο είναι καταπληκτικό  και χαίρομαι που θα επιστρέψω εδώ και με την Εθνική ομάδα για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες».

Ευάγγελος Κοβλακάς (Κύκλωπες): «Είχαμε απέναντί μας έναν πραγματικά δύσκολο αντίπαλο και γι’ αυτό η νίκη μας αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Έχουμε ένα ακόμα ματς μπροστά μας, τον τελικό, για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Χαιρόμαστε πολύ που παίξαμε σε έναν τόσο όμορφο χώρο, πραγματικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

Κώστας Γουργούμης (Απόλλων Σταυρούπολης): «Με 14 πόντους στο πρώτο σετ δεν μπορείς να ελπίζεις ότι θα νικήσεις έναν αντίπαλο όπως οι Κύκλωπες, ειδικά όταν ο αντίπαλος τερματοφύλακας διαθέτει τέτοια ποιότητα. Η επιθετική συγκομιδή μας ήταν μικρή και στο δεύτερο σετ. Ο αγωνιστικός χώρος και οι κερκίδες βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και το μόνο που χρειάζεται βελτίωση είναι ο περιβάλλων χώρος».

Βασίλης Τορνικίδης (Απόλλων Σταυρούπολης): «Οι δύο ομάδες ήταν ισάξιες στο πρώτο σετ, ενώ στο δεύτερο υστερήσαμε επιθετικά και γι’ αυτό δεν τα καταφέραμε. Ολα είναι υπέροχα. Πρόκειται για ένα φανταστικό γήπεδο, η υποδοχή των διοργανωτών ήταν πολύ θερμή και είμαι σίγουρος ότι όλα θα κυλήσουν άψογα στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες».


ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Μετά από ένα πραγματικά συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στα shoot out  η ομάδα του Ολυμπίου Δία Ασπροπύργου ήταν αυτή που κατάφερε να νικήσει με 2-1 σετ  τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στον δεύτερο ημιτελικό του 20ου πανελλήνιου πρωταθλήματος στο Βeach Ηandball ανδρών και να πάρει τη πρόκριση στον μεγάλο τελικό.
Η ομάδα του Γιάννη Λαζαρίδη πήρε …εκδίκηση για την ήττα της στο τελικό του Κυπέλλου Ελλαδας, στο Φάληρο, από την ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο αγώνας οδηγήθηκε στα shoot out όπου η ομάδα της Καλαμαριάς έχασε τρία πέναλτι (Γιαννόπουλος, Παπαβασίλη, Αποστόλου) και η ομάδα του Ασπροπύργου επιβλήθηκε με 5-2 με το τελευταίο γκολ να επιτυγχάνεται από  τον Στ. Παπαδόπουλο.
Η ομάδα του Ασπροπύργου θα αντιμετωπίσει το βράδυ του Σαββάτου 10 Αυγούστου 2019 (22.00) τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης στον μεγάλο τελικό του θεσμού.

Τα σετ: 20-21, 24-18, 5-2.

ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: Ακριδόπουλος 1, Γεωργίου 11, Ελευθεριάδης 12, Μαλάκελλης, Μαυρόπουλος 8, Πελίδης 16, Στ. Παπαδόπουλος 1, Στ. Παπαδόπουλος, Τουλούμης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Καραγκιοζόπουλος 14, Γιαννόπουλος 11, Παπαβασίλης 6, Ιων. Γιαννακίδης. Καλ. Γιαννακίδης, Λυκόπουλος 10, Ζιβούλοβιτς, Αποστόλου.
      
Διαιτητές: Βελλάνη-Μπράμου.

Γιώργος Ελευθεριάδης (παίκτης Ολύμπιου Δία): «Νίκησε ο πιο ψύχραιμος. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δείξαμε ότι είμαστε πραγματικά ομάδα και μας αξίζουν πολλά μπράβο. Ο αντίπαλος μας στον τελικό, οι Κύκλωπες, είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, έχει πάρει τέσσερα πρωταθλήματα, αλλά εμείς θα παίξουμε και σε αυτό το ματς σαν οικογένεια και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Γιάννης Λαζαρίδης (προπονητής Ολύμπιου Δία): «Ο πιο συγκεντρωμένος και ο πιο ψύχραιμος πήρε την πρόκριση για τον τελικό και αυτός ήταν ο Ασπρόπυργος. Εμείς δείξαμε μεγάλη προσαρμοστικότητα στο δεύτερο σετ, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Είναι μια φανταστική διοργάνωση, σε κάθε επίπεδο».

Καλλισθένης Γιαννακίδης (παίκτης Απόλλων Καλαμαριάς): «Δυστυχώς για εμάς, μίλησε η εμπειρία του αντιπάλου, που κατάφερε να περάσει στον τελικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου